Κύκλος σεμιναρίων CLINICAL PILATES στην ΑΘΗΝΑ με έναρξη το Σεπτέμβριο 2024 - Module 1*

Ο εκπαιδευτικός κύκλος σεμιναρίων Clinical Pilates «From evidence to clinical practice» αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό ενός comprehensive pilates εκπαιδευτικού προγράμματος με την εφαρμογή θεραπευτικής άσκησης βασισμένη στις αρχές του clinical reasoning.

CLINICAL PILATES AΘΗΝΑ 1ΟΣ ΣΕΟΝ 24 25 1

Γενικές Πληροφορίες

The Pilates Method: From evidence to clinical practice

Το σεμινάριο αυτό στοχεύει στην ολοκληρωμένη και πολύπλευρη εκπαίδευση στη μέθοδο Pilates και απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, καθώς και επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων που ασχολούνται με άτομα με μυοσκελετικά ή άλλα προβλήματα υγείας.

Αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό ενός ολοκληρωμένου Comprehensive Pilates εκπαιδευτικού προγράμματος με την εφαρμογή θεραπευτικής άσκησης βασισμένη στις αρχές του clinical reasoning.

Βασικός σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να μπορούν να παρέχουν μια εξειδικευμένη παρέμβαση σε άτομα που ανήκουν σε ειδικούς πληθυσμούς με μυοσκελετικά και άλλα προβλήματα υγείας και να σχεδιάζουν εξατομικευμένα προγραμμάτων αποκατάστασης που βασίζονται στη μέθοδο Pilates.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος:

  1. στο θεωρητικό μέρος θα συζητηθούν τρόποι διδασκαλίας, οργάνωση και τροποποίηση ενός μαθήματος σύμφωνα με τα ευρήματα κατά την αξιολόγηση και την κλινική εικόνα του ασθενούς, αρχές κλινικού συλλογισμού και κλινικά σενάρια (case studies)
  2. στο πρακτικό μέρος οι εκπαιδευτικές ενότητες περιλαμβάνουν όλον τον εξοπλισμό/ μηχανήματα της μεθόδου, Reformer, Cadillac/Tower,  Wunda Chair, Ladder-barrel, σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας, Beginner-Intermediate-Advanced, καθώς και όλο το πρόγραμμα ασκήσεων εδάφους σε στρώμα (Mat)  και με τη χρήση  μικρό εξοπλισμού όπως μικρές μπάλες, δακτυλίδια και λάστιχα ( Mini Ball, Magic circle, Elastic Bands ). Η ύλη αφορά την εκμάθηση, τροποποίηση και σωστή καθοδήγηση 300+ ασκήσεων.

Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν, να οργανώσουν και να διδάξουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Pilates με χρήση όλου του εξοπλισμού, ενσωματώνοντας αποτελεσματικά τις αναγκαίες τροποποιήσεις έτσι ώστε ο κάθε ασθενής να μπορεί να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη. Στόχος είναι η σταδιακή επιστροφή των πρώην ασθενών στις καθημερινές τους δραστηριότητες με ασφάλεια, μέσα από προγράμματα εκγύμνασης που συνδυάζουν τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, της αντοχής εν γένη, της δύναμης και της ιδιοδεκτικότητας, βασισμένα πάντα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασκούμενου.

Οι εκπαιδευτικές ενότητες είναι χωρισμένες βάση επιπέδου. Στην πρώτη ενότητα περιλαμβάνονται η θεωρία γύρω από τη μέθοδο Pilates και Clinical Pilates, όπως και όλο το ασκησιολόγιο σε όλα τα όργανα του επιπέδου των αρχαρίων-Begginers. Στη δεύτερη ενότητα όλο το ασκησιολόγιο σε όλα τα όργανα του μεσαίου επιπέδου-Intermediate. Στην τρίτη ενότητα όλο το ασκησιολόγιο σε όλα τα όργανα του προχωρημένου επιπέδου -Advanced. Στην τέταρτη και τελευταία ενότητα περιλαμβάνεται όλη η θεωρία και πρακτική του κλινικού συλλογισμού και της κλινικής εφαρμογής της μεθόδου.

Πληροφορίες σεμιναρίου

Έναρξη 27-09-2024
Κόστος κόστος κύκλου σεμιναρίων 1.650€
Πόλη Αθήνα
Ημερομηνίες σεμιναρίου (3) τρία τριήμερα σεμινάρια, 11-13/06/2021 | 16-18/07/2021 | 17-19/09/2021
Διάρκεια κύκλου σεμιναρίων Ιούνιος έως Σεπτέμβριος 2021
Σύνολο ωρών 24 (8 module a - 8 module b - 8 module c)
Εκπαιδευτές Δανάη Ξενάκη
Αναλυτικές Ημερομηνίες και Χώροι διεξαγωγής

Αίθουσα Hellenic OMT EDU στην Θεσσαλονίκη

Κόστος - Πληροφορίες εξόφλησης

Το συνολικό κόστος του προγράμματος είναι 1650 € και πρέπει να εξοφληθεί σε 3 ισόποσες δόσεις (των 550 €). Οι διαθέσιμες θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες (15) και εξασφαλίζονται μόνο με την κατάθεση 550  (1η δόση) στον τραπεζικό λογαριασμό του HOMTD. Κατάθεση προκαταβολής: Τράπεζα Πειραιώς, 5057 061944 770 – ΙΒΑΝ GR40-0172-0570-0050-5706-1944-770, με επωνυμία Στέφανος Καρανάσιος και Σια Ο.Ε.. Στην κατάθεση θα πρέπει απαραιτήτως να αναφέρεται το ονοματεπώνυμό σας. Παρακαλούμε συμπληρώνετε την φόρμα εγγραφής με τα στοιχεία επικοινωνίας σας πριν την κατάθεση.

Κατηγορίες Clinical Pilates Αθήνας

Βιογραφικά εκπαιδευτών

Δανάη Ξενάκη

Bsc Physiotherapy, BA Καθηγήτρια Χορού, ISST Scroth Therapist, Clinical Pilates Master Trainer

Η Δανάη Ξενάκη είναι φυσικοθεραπεύτρια με σπουδές στο Queen Margaret University του Εδιμβούργου και πιστοποιημένη ISST-Schroth Therapist. Συνδυάζει την πολυετή εμπειρία της στον επαγγελματικό χορό, την ευεξία και την άσκηση, ενσωματώνοντας αυτές τις δεξιότητες σε στρατηγικές θεραπευτικής άσκησης για την αποκατάσταση των ασθενών.

Απόφοιτος της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου» με πτυχίο (BA) Καθηγήτριας Χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού, η Δανάη αξιοποιεί την αγάπη της για τον χορό και την κίνηση στην επαγγελματική της πορεία. Το πάθος της για την ιδανική κίνηση του σώματος την οδήγησε σε εκτενείς σπουδές στη μέθοδο Pilates, όπου απέκτησε κατάρτιση τόσο στην κλασική όσο και στη σύγχρονη προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένων των κλινικών εφαρμογών.

Η Δανάη έχει εκπαιδευτεί από κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς όπως οι Power Pilates, Peak Pilates, Body Control Pilates και Stott Pilates. Έχει επίσης ειδικευτεί σε τομείς όπως το Pre and Post-natal Pilates και το Clinical Pilates. Οι ικανότητές της ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Pilates Coordinator και Personal Trainer στο Studio Pilates της Holmes Place, όπου ανέπτυξε δεξιότητες οργάνωσης, επικοινωνίας, διοίκησης και διαχείρισης ομάδων άσκησης.

Από το 2022, η Δανάη έχει συνεργαστεί με φυσικοθεραπευτήρια στους τομείς του HR MANAGEMENT και της ανάπτυξης στρατηγικών οργάνωσης. Η πολυετής της εμπειρία στην οργάνωση, τον σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων Pilates την καθιστά πολύτιμη σύμβουλο για επαγγελματίες που επιθυμούν να ενσωματώσουν τις θεραπευτικές μορφές της μεθόδου Pilates στα προγράμματά τους.

Η αφοσίωσή της στη συνεχή επαγγελματική εξέλιξη και εξειδίκευση την καθιστά έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ατόμων που εκπαιδεύει, προσφέροντας υψηλού επιπέδου καθοδήγηση και υποστήριξη στον τομέα της θεραπευτικής άσκησης.

Ασπασία Πολυδώρου

Msc, Pt-OMT, Cert Acu

Η Πολυδώρου Ασπασία σπούδασε στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθήνας και αποφοίτησε το 2014. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών από το 2014 και από τότε εργάζεται ως φυσικοθεραπεύτρια. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές το 2021 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με τίτλο Σπουδών «Νέες Μέθοδοι στη Φυσικοθεραπεία». Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων εξειδίκευσης στη μυοσκελετική αποκατάσταση. Έχει εκπαιδευτεί στο Βελονισμό, το Manual Therapy και το Clinical Pilates.

Χορηγοί

Ενημερωθείτε για τα σεμινάρια που σας ενδιαφέρουν

Αν επιθυμείτε μία προσωπική ενημέρωση, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας:

Φόρμα επικοινωνίας
Παρακαλούμε συμπληρώστε/ελέγξτε το πεδίο

Invalid Input

Παρακαλούμε συμπληρώστε/ελέγξτε το πεδίο

Παρακαλούμε συμπληρώστε/ελέγξτε το πεδίο

Με ενδιαφέρει να ενημερωθώ προσωπικά για τον ακόλουθο τίτλο σπουδών:

Invalid Input

Παρακαλούμε ελέγξτε το πεδίο

Προτιμώμενες ώρες επικοινωνίας:(*)

Παρακαλούμε επιλέξτε

Παρακαλούμε συμπληρώστε/ελέγξτε το πεδίο

Το μήνυμά σας

Invalid Input

Παρακαλούμε αποδεχτείτε την πολιτική απορρήτου

Newsletter εγγραφείτε και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα σεμινάρια

Συμπληρώστε το email σας και επιλέξτε τις θεματικές για τις οποίες θέλετε να ενημερώνεστε:

Εγγραφή

Δείτε το αρχείο όλων των παρελθόντων αυτοτελών σεμιναρίων (masterclasses) και προγραμμάτων (κύκλων σεμιναρίων)

Δείτε το ημερολόγιο όλων των αυτοτελών σεμιναρίων (masterclasses) και προγραμμάτων (κύκλων σεμιναρίων)