homtd wholeIFOMPT logo PMS

Homtd

 • Κώστας Σακελλαρίου
 • Στέφανος Καρανάσιος
 • Γιάννης Σωτήραλης
 • Βασίλης Κορακάκης
 • Αλέξανδρος Σιδέρης
 • Κώστας Σακελλαρίου

  Κώστας Σακελλαρίου

  Γεννήθηκε το 1966 στη Λάρισα. Αποφοίτησε από το λύκειο το 1984 και μπήκε στη σχολή Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας το εαρινό εξάμηνο του 1985 από όπου πήρε το πτυχίο του το 1988. Υπηρέτησε τη θητεία μου στην Πολεμική Αεροπορία ως Φυσικοθεραπευτής στο 251 ΓΝΑ μέχρι το 1991. Εκεί εργάστηκε με ορθοπαιδικούς και νευροχειρουργικούς ασθενείς καθώς και με πολυτραυματίες. Στη συνέχεια εργάστηκε ως εργαστηριούχος Φυσικοθεραπευτής επί έξι χρόνια στην Αθήνα. Το 1993 ξεκίνησε την εκπαίδευσή μου στο Manual Therapy στο σύστημα Kaltenborn-Evjenth. Το 1997 μετακόμισε από την Ελλάδα στη Γερμανία όπου εργάστηκα στην Klinik Bavaria η οποία είναι μια υπερσύγχρονη ιδιωτική κλινική αποκατάστασης , ενώ ταυτόχρονα συνέχιζε την εκπαίδευσή του στο Manual Therapy παράλληλα στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Το 1998 πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις για το δίπλωμα «ΟΜΤΡ-Orthopedic Manipulative Physiotherapist», διάρκειας 4 ωρών οι γραπτές και 2 ωρών οι προφορικές.

  Περισσότερα

 • Στέφανος Καρανάσιος

  Στέφανος Καρανάσιος

  Ο Στέφανος Καρανάσιος είναι Φυσικοθεραπευτής, εξειδικευμένος στα μυοσκελετικά προβλήματα (MSc in Advanced Manipulative Physiotherapy) και εργάζεται ως υπεύθυνος του ιδιωτικού φυσικοθεραπευτηρίου Physio-Kifisia με αποκλειστικό τομέα ενδιαφέροντος την αποκατάσταση Μυοσκελετικών προβλημάτων και παθήσεων. Σπουδασε Φυσικοθεραπεία στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης όπου αποφοίτησε το 2006 με βαθμό άριστα (8.65), λαμβάνοντας αντίστοιχες βραβεύσεις από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτοφιών (Ι.Κ.Υ) για ετήσιες εκπαιδευτικές επιδόσεις.

  Περισσότερα

 • Γιάννης Σωτήραλης

  Γιάννης Σωτήραλης

  Γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας το 1972. Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Κορυδαλλού και σπούδασε στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αθήνας. Είναι κλινικός εκπαιδευτής ΟΜΤ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Hellenic Orthopaedic Manipulative Therapy diploma εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από την Διεθνή Ομοσπονδία Φυσικοθεραπευτών για το Manual Therapy (I.F.O.M.P.T) Ολοκλήρωσε διετή κύκλο σπουδών στη Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία Σπονδυλικής Στήλης και είναι πιστοποιημένος θεραπευτής της μεθόδου McKenzie. Είναι εκπαιδευμένος στον βασισμένο σε επιστημονικές ενδείξεις (evidence based) βιοϊατρικό βελονισμό, και μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Οι κλινικές του κατευθύνσεις είναι η διαχείριση του χρόνιου μυοσκελετικού πόνου, οι νευροεπιστήμες και η μυοσκελετική φυσικοθεραπεία.

  Περισσότερα

 • Βασίλης Κορακάκης

  Βασίλης Κορακάκης

  Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1974. Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αθήνας το 1997. Παρακολούθησε διετή κύκλο σπουδών στη Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία και στη συνέχεια πραγματοποίησε το Πρόγραμμα Διπλώματος στη μέθοδο McKenzie στο πανεπιστήμιο του Otago στη Νέα Ζηλανδία. Παράλληλα, ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών στη μυοσκελετική φυσικοθεραπεία και στην κλινική ανατομία (University of Otago, Νέα Ζηλανδία). Εξειδικεύεται στην μυοσκελετική παθολογία της Σπονδυλικής Στήλης και των περιφερικών αρθρώσεων, το βιοιατρικό βελονισμό και τις αθλητικές κακώσεις, ενώ μέχρι σήμερα είναι φυσικοθεραπευτής επαγγελματιών αθλητών του ποδοσφαίρου και του κλασσικού αθλητισμού. Υπήρξε εκπαιδευτής του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης της Ε.Ε.Ε.Φ., ενώ έχει προσκληθεί ως εισηγητής στα σεμινάρια της ΕΕΧΟΤ. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε εκπαιδευτής στα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτησης State of the Art. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

  Περισσότερα

 • Αλέξανδρος Σιδέρης

  Αλέξανδρος Σιδέρης

  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από το Δημοσθένειο Λύκειο Παιανίας και σπούδασε στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αθήνας. Από το 1997 όπου και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία απέκτησε σημαντική εμπειρία στη νευρολογική αποκατάσταση, εξειδικεύτηκε στις αθλητικές κακώσεις, τις διαταραχές βάδισης, τον οξύ και χρόνιο μυοσκελετικό πόνο και τον βελονισμό.

  Περισσότερα

Εξωτερικοί Συνεργάτες

 • Ίνγκριντ Άρτεμις Γκεδίκογλου
 • Στέλιος Πετρούτσος
 • Κωνσταντίνος Γ. Κόντος
 • Ίνγκριντ Άρτεμις Γκεδίκογλου

  Ίνγκριντ Άρτεμις Γκεδίκογλου

  Αποφοίτησα από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθηνών το 2005, έχοντας εκπληρώσει την πρακτική μου στο Ασκληπιείο της Βούλας και έχοντας εκπονήσει ερευνητική πτυχιακή εργασία πάνω στην ιδιοδεκτικότητα του ώμου μετά από αρθροπλαστική επέμβαση. Προς το τέλος του πτυχίου μου και για τα επόμενα 2 χρόνια, εργάστηκα σε συνοικιακά αλλά και κεντρικά εργαστήρια φυσιοθεραπείας της Αθήνας όπου έβλεπα κυρίως μυοσκελετικά περιστατικά. Ως ελεύθερος επαγγελματίας είχα ανεξάρτητες συνεργασίες με ιδιώτες, δουλεύοντας σε κατ'οίκον συνεδρίες.

  Περισσότερα

 • Στέλιος Πετρούτσος

  Στέλιος Πετρούτσος

  Είμαι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του Ανώτατου ΤΕΙ Αθηνών από το 2001, με Μάστερ στην ορθοπεδική & αθλητιατρική αποκατάσταση (Πανεπιστήμιο Νοτίου Αυστραλίας - UniSA). Μετά την απόκτηση του Μάστερ (MSc.), το 2006 έδωσα ειδικές εξετάσεις στο Australian Physiotherapy Association και απέκτησα τον τίτλο "Specialist Musculoskeletal and Sports Physiotherapist". Το ερευνητικό και κλινικό μου ενδιαφέρον εστιάζει στην εφαρμοσμένη βιολογική μηχανική του ανθρώπινου σώματος - Clinical Human Biomechanics.

  Περισσότερα

 • Κωνσταντίνος Γ. Κόντος

  Κωνσταντίνος Γ. Κόντος

  Αποφοίτησα φυσιοθεραπευτής από το Semmelweis Medical University της Βουδαπέστης (2000). Από τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου μέχρι και τον Ιούνιο του 2002 εργάστηκα σαν φυσιοθεραπευτής στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (Ορθοπεδική Κλινική) και στην 111 Πτέρυγα Μάχης (Ιατρείο-Φυσιοθεραπευτήριο) κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας. Τον Δεκέμβριο του 2003 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Μυοσκελετική και Αθλητική Φυσιοθεραπεία (MSc) στο University of South Australia, στην Αδελαϊδα της Αυστραλίας.

  Περισσότερα