homtd wholeIFOMPT logo PMS

Ανακοίνωση έναρξης εγγραφών προγράμματος H-OMT. Edu στα Χανιά.

2021 - 2022

Ανακοίνωση έναρξης εγγραφών προγράμματος H-OMT. Edu στα Χανιά.

H.OMTeDu L22

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Hellenic OMT eDu (ΚΔΒΜ-1) λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη των συναδέλφων φυσικοθεραπευτών που ζουν και εργαζονται σε μεγάλα αστικά κέντρα μακρυά από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για υψηλής ποιότητας παροχή επιστημονικής γνώσης μέσω πιστοποιημένης επαγγελματικής κατάρτισης, προτίθεται να οργανώσει πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Manual Therapy εγκεκριμένο από την διεθνή ομοσπονδία (IFOMPT) στα Χανιά. Το H-OMT.Edu αποτελεί επίσημο Learning Institution της IFOMPT.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Η-OMT.eDu περιλαμβάνει το «επιστημονικό απόσταγμα» από διαφορετικές σχολές Manual Therapy, μεθόδους διδασκαλίας και εννοιολογικά κλινικά μοντέλα φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης. Aπευθύνεται σε όλους τους Φυσικοθεραπευτές που επιθυμούν να βελτιώσουν και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις κλινικές τους ικανότητες. Είναι το αποτέλεσμα προσεκτικής ανάλυσης και επεξεργασίας των αντίστοιχων εκπαιδευτικών συστημάτων Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας τόσο σε Πανεπιστήμια της Αυστραλίας και του Ηνωμενου Βασιλείου, όσο και  εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Γερμανίας και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Γενικές πληροφορίες

Το πρόγραμμα θα είναι περιοδικής μορφής αποτελούμενο από τριήμερα σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινούν από Παρασκευή πρωί και θα ολοκληρώνονται Κυριακή απόγευμα (9.00 – 17.00). Συνολικά θα διεξαχθούν 15 τριήμερα σεμινάρια. Υπολογιζόμενος χρόνος ολοκλήρωσης των σεμιναρίων: Ανάλογα με τη διάθεση των συμμετεχόντων και τον προγραμματισμό μας. Όχι νωρίτερα από 1,5 χρόνο.

Το πρόγραμμα για να διεξαχθεί απαιτεί ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 10 άτομα και μέγιστο αριθμό τα 14.

Στο τέλος της σεμιναριακής εκπαίδευσης, όποιος επιθυμεί θα μπορεί να προχωρήσει σε κλινική επιτήρηση, να δώσει γραπτές και προφορικές εξετάσεις και να εκπονήσει διπλωματική εργασία για την απόκτηση του διεθνώς αναγνωρισμένου διπλώματος OMT (Ειδικός Μυοσκελετικός Φυσικοθεραπευτής)

Το πρόγραμμα διαθέτει τοπικό διοργανωτή τον συνάδελφο Ζαχαρία Σηφάκη (6977355112).

Κόστος Εκπαίδευσης

Το κόστος του κάθε εκπαιδευτικού τριημέρου ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα, πλέον φορολογικής επιβάρυνσης 22%. Εκδίδονται όλα τα νόμιμα παραστατικά (τιμολόγια ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών).

Το κόστος και η διεξαγωγή της κλινικής επιτήρησης, των γραπτών και προφορικών εξετάσεων και η υποστήριξη της διπλωματικής εργασίας θα ρυθμίζονται κατόπιν συμφωνίας των συμμετεχόντων με τους διοργανωτές. (Με στόχο την ''πλαστικότητα'' των διαδικασιών λόγω πανδημίας και απόστασης)

Κατοχύρωση θέσης

Κάθε ενδιαφερόμενος προκειμένου να κατοχυρώσει τη συμμετοχή του, θα πρέπει να καταθέσει το κόστος του τελευταίου 3ημέρου (366 €) ως εγγύηση συμμετοχής του στο πρόγραμμα, στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς (ΙΒΑΝ: GR40-0172-0570-0050-5706-1944-770. Δικαιούχος: Στέφανος Καρανάσιος και ΣΙΑ ΟΕ.
Επίσης αποστέλλετε μήνυμα με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αναφέροντας τα πλήρη στοιχεία σας, και την επιθυμία σας να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα.

*Παρακαλούμε στην κατάθεση χρημάτων να αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας.

Στη συνέχεια καταβάλλει είτε μετρητά είτε με κατάθεση, πριν την έναρξη κάθε μαθήματος, το προαναφερόμενο κόστος.

Δεν προβλέπεται χαμηλότερο κόστος πρώιμης εξόφλησης του προγράμματος.

Κλινική επιτήρηση

Η κλινική επιτήρηση αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι της προετοιμασίας για τις προφορικές εξετάσεις για τον τίτλο ΟΜΤ, αφού προετοιμάζει την διαδικασία κλινικής προσέγγισης του ασθενούς από την λήψη ιστορικού, την κλινική εξέταση, την διαμόρφωση κλινικού συλλογισμού, την εφαρμογή τεχνικών που αλλάζουν τα συμπτώματα του ασθενούς και τη συνταγογράφηση θεραπευτικής άσκησης. Η κλινική επιτήρηση μπορεί να πραγματοποιηθεί:

  • Στην Αθήνα στους ίδιους χώρους που γίνεται και για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της Αθήνας, ανάλογα τη διαθεσιμότητα και τον χρόνο των εκπαιδευτών
  • Στην περιοχή διεξαγωγής των μαθημάτων (Χανιά) σε χώρο που θα επιλεγεί κατόπιν συζήτησης μεταξύ εκπαιδευτών και συμμετεχόντων.

Διπλωματική Εργασία

Η εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας εποπτεύεται από τον υπεύθυνο διπλωματικών εργασιών του H-OMT.Edu.

Προτεινόμενες ημερομηνίες

2021
28,29,30 Μαίου 2021  Κλινικός συλλογισμός – Ειδική κλινική εξέταση – Μεθοδολογία έρευνας Καρανάσιος
 18,19,20 Ιουνίου 2021 Αξιολόγηση και θεραπεία ΑΜΣΣ-ΘΜΣΣ 1ο μέρος Σωτήραλης
 9,10,11 Ιουλίου 2021 Αξιολόγηση και θεραπεία ΑΜΣΣ-ΘΜΣΣ  2ο μέρος Σιδέρης
 17,18,19 Σεπτέμβριος 2021 Νευροφυσιολογία και διαχείριση πόνου Σιδέρης
 29,30,31 Οκτώβριος 2021 Αξιολόγηση και θεραπεία ΟΜΣΣ 1ο μέρος Καρανάσιος
10,11,12 Δεκέμβριος 2021  Αξιολόγηση και θεραπεία ΟΜΣΣ 2ο μέρος Σωτήραλης
 7,8,9 Ιανουάριος 2022 Αξιολόγηση και θεραπεία Κάτω Άκρου 1ο μέρος Σακελλαρίου
 4,5,6 Φεβρουαρίου 2022 Αξιολόγηση και θεραπεία Κάτω Άκρου 2ο μέρος Σιδέρης
 18,19,20 Μαρτίου 2022 Αξιολόγηση και θεραπεία Άνω Άκρου 1ο μέρος Καρανάσιος
 6,7,8 Μαίου 2022 Αξιολόγηση και θεραπεία Άνω Άκρου 2ο μέρος Γκεδίκογλου
 17,18,19 Ιουνίου 2022 Συνταγογράφηση θεραπευτικής άσκησης 1ο μέρος Σιδέρης
 2,3,4 Σεπτεμβρίου 2022 Συνταγογράφηση θεραπευτικής άσκησης 2ο μέρος Σακελλαρίου
 30 Σεπτεμβρίου και 1,2 Οκτωβρίου 2022 Σεμινάριο χειρισμών σπονδυλικής στήλης και άκρων – Manipulations 1ο μέρος Σακελλαρίου
4,5,6 Νοεμβρίου 2022  Σεμινάριο χειρισμών σπονδυλικής στήλης και άκρων – Manipulations 2ο μέρος Σωτήραλης
 2,3,4 Δεκεμβρίου 2022 Εφαρμοσμένη έρευνα – λήψη αποφάσεων στην κλινική πρακτική. Καρανάσιος