homtd wholeIFOMPT logo PMS

Ανακοίνωση έναρξης εγγραφών προγράμματος H-OMT. Edu στα Χανιά. (Αλλαγές ημερομηνιών)

2021 - 2022

Ανακοίνωση έναρξης εγγραφών προγράμματος H-OMT. Edu στα Χανιά. (Αλλαγές ημερομηνιών)

homtd

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης τύπου 1 Hellenic OMT.Edu (ΚΔΒΜ1) λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη των συναδέλφων φυσικοθεραπευτών στην επαρχία, για υψηλής ποιότητας παροχής επιστημονικής γνώσης μέσω πιστοποιημένης επαγγελματικής κατάρτισης προτίθεται να οργανώσει πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Manual Therapy εγκεκριμένο από την διεθνή ομοσπονδία (IFOMPT) στα Χανιά. Το H-OMT.Edu αποτελεί επίσημο Learning Institution της IFOMPT.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Η-OMT. Edu περιλαμβάνει το «επιστημονικό απόσταγμα» από διαφορετικές σχολές Manual Therapy, μεθόδους διδασκαλίας και εννοιολογικά κλινικά μοντέλα φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης. Aπευθύνεται σε όλους τους Φυσικοθεραπευτές που επιθυμούν να βελτιώσουν και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις κλινικές τους ικανότητες. Είναι το αποτέλεσμα προσεκτικής ανάλυσης και επεξεργασίας των εκπαιδευτικών συστημάτων τόσο στα Πανεπιστήμια της Αυστραλίας, Μεγάλης Βρετανίας, όσο και στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Γερμανίας και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Γενικές πληροφορίες

Το πρόγραμμα θα είναι περιοδικής μορφής (part-time) αποτελούμενο από τριήμερα σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινούν από Παρασκευή πρωί και θα ολοκληρώνονται Κυριακή απόγευμα (9.00 – 17.00). Συνολικά θα διεξαχθούν 15 τριήμερα σεμινάρια. Υπολογιζόμενος χρόνος ολοκλήρωσης των σεμιναρίων: Ανάλογα με τη διάθεση των συμμετεχόντων και τον προγραμματισμό μας. Όχι νωρίτερα από 1,5 χρόνο.

Το πρόγραμμα για να διεξαχθεί απαιτεί ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 10 άτομα και μέγιστο αριθμό τα 14.

Στο τέλος της σεμιναριακής εκπαίδευσης, όποιος επιθυμεί θα μπορεί να προχωρήσει σε κλινική επιτήρηση, να δώσει γραπτές και προφορικές εξετάσεις και να εκπονήσει διπλωματική εργασία για την απόκτηση του διεθνώς αναγνωρισμένου διπλώματος OMT (Ειδικός Μυοσκελετικός Φυσικοθεραπευτής)

Το πρόγραμμα διαθέτει τοπικό διοργανωτή τον συνάδελφο Ζαχαρία Σηφάκη (6977355112).

Κόστος Εκπαίδευσης

Το κόστος του κάθε εκπαιδευτικού τριημέρου ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα, πλέον φορολογικής επιβάρυνσης 22%. Εκδίδονται όλα τα νόμιμα παραστατικά (τιμολόγια ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών).

Το κόστος και η διεξαγωγή της κλινικής επιτήρησης, των γραπτών και προφορικών εξετάσεων και η υποστήριξη της διπλωματικής εργασίας θα ρυθμίζονται κατόπιν συμφωνίας των συμμετεχόντων με τους διοργανωτές. (Με στόχο την ''πλαστικότητα'' των διαδικασιών λόγω πανδημίας και απόστασης)

Κατοχύρωση θέσης

Κάθε ενδιαφερόμενος προκειμένου να κατοχυρώσει τη συμμετοχή του, θα πρέπει να καταθέσει το κόστος του τελευταίου 3ημέρου (366 €) ως εγγύηση συμμετοχής του στο πρόγραμμα, στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς (ΙΒΑΝ: GR40-0172-0570-0050-5706-1944-770. Δικαιούχος: Στέφανος Καρανάσιος και ΣΙΑ ΟΕ.
Επίσης αποστέλλετε μήνυμα με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αναφέροντας τα πλήρη στοιχεία σας, και την επιθυμία σας να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα.

*Παρακαλούμε στην κατάθεση χρημάτων να αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας.

Στη συνέχεια καταβάλλει είτε μετρητά είτε με κατάθεση, πριν την έναρξη κάθε μαθήματος, το προαναφερόμενο κόστος.

Δεν προβλέπεται χαμηλότερο κόστος πρώιμης εξόφλησης του προγράμματος.

Κλινική επιτήρηση

Η κλινική επιτήρηση αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι της προετοιμασίας για τις προφορικές εξετάσεις για τον τίτλο ΟΜΤ, αφού προετοιμάζει την διαδικασία κλινικής προσέγγισης του ασθενούς από την λήψη ιστορικού, την κλινική εξέταση, την διαμόρφωση κλινικού συλλογισμού, την εφαρμογή τεχνικών που αλλάζουν τα συμπτώματα του ασθενούς και τη συνταγογράφηση θεραπευτικής άσκησης. Η κλινική επιτήρηση μπορεί να πραγματοποιηθεί:

  • Στην Αθήνα στους ίδιους χώρους που γίνεται και για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της Αθήνας, ανάλογα τη διαθεσιμότητα και τον χρόνο των εκπαιδευτών
  • Στην περιοχή διεξαγωγής των μαθημάτων (Χανιά) σε χώρο που θα επιλεγεί κατόπιν συζήτησης μεταξύ εκπαιδευτών και συμμετεχόντων.

Διπλωματική Εργασία

Η εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας εποπτεύεται από τον υπεύθυνο διπλωματικών εργασιών του H-OMT.Edu.

Προτεινόμενες ημερομηνίες

2021
12 - 13 - 14 Φεβρουαρίου Κλινικός συλλογισμός – Ειδική κλινική εξέταση – Μεθοδολογία έρευνας Καρανάσιος
19 - 20 - 21 Μαρτίου Αξιολόγηση και θεραπεία ΑΜΣΣ-ΘΜΣΣ 1ο μέρος Σωτήραλης
9 - 10 - 11 Απριλίου Αξιολόγηση και θεραπεία ΑΜΣΣ-ΘΜΣΣ  2ο μέρος Σιδέρης
21-22-23 Μάϊου Νευροφυσιολογία και διαχείριση πόνου Σιδέρης
25 - 26 - 27 Ιουνίου Αξιολόγηση και θεραπεία ΟΜΣΣ 1ο μέρος Καρανάσιος
17 - 18 - 19 Σεπτεμβρίου Αξιολόγηση και θεραπεία ΟΜΣΣ 2ο μέρος Σωτήραλης
29 - 30 - 31 Οκτωβρίου Αξιολόγηση και θεραπεία Κάτω Άκρου 1ο μέρος Σακελλαρίου
10,11,12 Δεκεμβρίου Αξιολόγηση και θεραπεία Κάτω Άκρου 2ο μέρος Σιδέρης
     
2022
7,8,9 Ιανουαρίου Αξιολόγηση και θεραπεία Άνω Άκρου 1ο μέρος Καρανάσιος
4,5,6 Φεβρουαρίου Αξιολόγηση και θεραπεία Άνω Άκρου 2ο μέρος Γκεδίκογλου
25,26,27 Φεβρουαρίου Συνταγογράφηση θεραπευτικής άσκησης 1ο μέρος Σιδέρης
18,19,20 Μαρτίου Συνταγογράφηση θεραπευτικής άσκησης 2ο μέρος Σακελλαρίου
6,7,8 Μαΐου Σεμινάριο χειρισμών σπονδυλικής στήλης και άκρων – Manipulations 1ο μέρος Σακελλαρίου
27,28,29 Μαϊου Σεμινάριο χειρισμών σπονδυλικής στήλης και άκρων – Manipulations 2ο μέρος Σωτήραλης
8,9,10 Ιουλίου Εφαρμοσμένη έρευνα – λήψη αποφάσεων στην κλινική πρακτική. Καρανάσιος