homtd wholeIFOMPT logo PMS

Master Workshop "Dynamic Tape. H εμβιομηχανική περίδεση”

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

23,24

dynamic tape1Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Hellenic OMT Diploma βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το Master Workshop με τίτλο :"DynamicTape. H εμβιομηχανική περίδεση”

  • Απορροφά φορτία  
  • Μειώνει τον πόνο
  • Βελτιώνει την εμβιομηχανική


Αρχικά σχεδιάστηκε για φυσικοθεραπευτές που ασχολούνται με αθλητές και μυοσκελετικά προβλήματα, ραγδαία εξελίχτηκε σε ιδανικό εργαλείο για φυσικοθεραπευτές όλων των ειδικοτήτων.

Το Dynamic Tape είναι ένας ειδικά σχεδιασμένος, ιδιαιτέρα ελαστικός αυτοκόλλητος επίδεσμος και είναι εντελώς διαφορετικός από το λευκό αθλητικό tape και τα κινησιολογικά tape. Οι μοναδικές ιδιότητες του καθώς και η δυνατότητα διάτασης σε τέσσερις κατευθύνσεις επιτρέπουν την πραγματική εμβιομηχανική προσέγγιση στην επίδεση.

Ο επίδεσμος εφαρμόζεται με τρόπο που να επιτρέπει την ελαστική ενέργεια να μιμηθεί την κίνηση του τραυματισμένου μυός ή να τροποποιήσει κινητικά πρότυπα. Χρησιμοποιείτε για να διευθετήσει μηχανικά ελλείμματα που έχουν διαγνωσθεί κλινικά και υποστηρίζονται από την επιστημονική βιβλιογραφία. Εκτός από την εμβιομηχανική του δράση έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό και για τις λεμφικές επιδέσεις.

Τα σεμινάρια του Dynamic Tape είναι κυρίως πρακτικά, με κλινική συσχέτιση, τα οποία παρέχουν στους συμμετέχοντες την πλήρη κατανόηση των βασικών αρχών και τους εφοδιάζουν με τεχνικές που μπορούν να τις εφαρμόσουν άμεσα στην κλινική πρακτική τους. Αναπτύσσουν τις γνώσεις τους στην εμβιομηχανική και τους ενθαρρύνουν να αναπτύξουν τις δικές τους τεχνικές για να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενή τους.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

Οι συμμετεχοντες του διημέρου θα μπορούν:

  • Να ταυτοποιήσουν τις ενδείξεις και αντενδείξεις της χρήσης εμβιομηχανικού tapeως θεραπευτική παρέμβαση
  • Να εφαρμόζουν θεμελειωδεις εμβιομηχανικές αρχές χρήσης του DynamicTape
  • Να διαχωρίζουν τα ποικίλα οφέλη του εμβιομηχανικού tape όπως αυτά εμφανίζονται στον κινητικό έλεγχο, στον καταμερισμό των δυνάμεων,στην σχέση μήκους-ανάπτυξης τάσης, στην συμμετοχή των τενόντων, στην σύγκλιση λόγω δύναμης και στην αποφόρτιση των μαλακών μορίων.
  • Να αναγνωρίζουν τις σημαντικές διαφοροποιήσεις στις φυσικές ιδιότητες μεταξύ του εμβιομηχανικού tape και των άλλων μορφών περίδεσης, έτσι ώστε μέσω του συνδυασμού αυτών όταν απαιτείται να προκύπτουν τα μεγαλύτερα οφέλη για τους ασθενείς.
  • Να εφαρμόζουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα συνήθεις τεχνικές εμβιομηχανικής περίδεσης συμπεριλαμβανομένης και της τεχνικής Power Band
  • Να σχεδιάζουν συμπληρωματικά σχήματα θεραπείας για την βελτίωση δυσλειτουργιών και λειτουργικών περιορισμών, περιλαμβάνοντας τεχνικές δια των χειρών, αρθρικές κινητοποιήσεις, διάταση και ενδυνάμωση. Σκοπός η αποκατάσταση του φυσιολογικού κινητικού προτύπου και η γενικότερη αποκατάσταση της παθολογίας των ασθενών.

Τόπος: Αθήνα, 23 – 24 Φεβρουαρίου 2019 .

Εισηγητές του σεμιναρίου: Britta Dahmen,BHlth(Pysio), Αυτοσμίδης Δημήτριος, PT, MSc

Γλώσσα του σεμιναρίου: Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.

Χώρος διεξαγωγής : Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του HOMTD Αντιφίλου 24, Ιλίσια, Αθηνα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικοθεραπευτές, ιατροί και λοιποί επαγγελματίες υγείας.

Κόστος συμμετοχής: 240€ (Συμπεριλαμβάνονται όλα τα νόμιμα παραστατικά)

Αποστέλλετε μήνυμα μέσω του συνδέσμου Φόρμα συμμετοχής   δίνοντας τα πλήρη στοιχεία σας, και την επιθυμία σας να παρακολουθήσετε το σεμινάριο.

Κατοχύρωση θέσης: Καταθέτετε προκαταβολή 100€ στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς ΙΒΑΝ: GR40-0172-0570-0050-5706-1944-770 για διατραπεζική μεταφορά ή για μεταφορά μέσω λογαριασμού από την ίδια τράπεζα: 5057 061 944 770 (Καρανάσιος και Σια ΟΕ). Μην ξεχνάτε να αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας.

Στο κόστος περιλαμβάνονται: Όλο το υλικό περίδεσης που θα χρειαστεί ο κάθε συμμετέχων. Υλικό παρακολούθησης (σημειώσεις, αρθρογραφία).

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων για την πραγματοποίηση του : 15 άτομα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στα 2107259222 και 6937163163 καθημερινά μετά τις 13:30.