homtd wholeIFOMPT logo PMS

Clinical Pilates - Mastery Certification Program by Hellenic OMT Diploma 2019 (Β Σειρά)

Φθινοπωρινό (B σειρά)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Hellenic OMT Diploma ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων για το 2019 στην θεραπευτική άσκηση Clinical Pilates ,αποκλειστικά από φυσικοθεραπευτές, με την επιστημονική του φροντίδα και πιστοποίηση. Αποτελεί την μοναδική, πλήρως δομημένη εκπαίδευση στο Clinical Pilates, για τις ανάγκες του σύγχρονου κλινικού φυσικοθεραπευτή, ειδικά σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη στις γνώσεις, τις δεξιότητες και το εργασιακό περιβάλλον των φυσικοθεραπευτών. Η σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων Clinical Pilates πραγματοποιείται 2 φορές ανά έτος (εαρινή και φθινοπωρινή σειρά - Α - Β ) με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των συναδέλφων.


 

 Το σύστημα άσκησης που ακολουθεί τις αρχές του ιδρυτή του, Joseph Pilates, έχει αποδείξει την αξία και την αποτελεσματικότητά του ως ένα αξιόπιστο κλινικό εργαλείο κινητικής επανεκπαίδευσης, αποκατάστασης και εκγύμνασης, τόσο υγιών ατόμων, όσο και ατόμων που που ταλαιπωρούνται από κάποια παθολογία, ή αποκαθιστούν κάποιου είδους κινητική δυσλειτουργία. Σήμερα θεωρείται διεθνώς ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία του σύγχρονου φυσικοθεραπευτή στην αποκατάσταση μυοσκελετικών διαταραχών, αφού προσφέρει λύσεις θεραπευτικής άσκησης μέσω της πολύ συγκεκριμένης φιλοσοφίας διδασκαλίας και εφαρμογής του.

Πολλές φορές οι ασθενείς ολοκληρώνουν τη θεραπεία τους και φεύγουν χωρίς να είναι σε θέση να ενταχθούν σε ένα πλήρες πρόγραμμα άσκησης. Το να αποφασίσει κάποιος να ασκηθεί αμέσως μετά από κάποιο πρόβλημα υγείας χωρίς τη δέουσα καθοδήγηση, ίσως εμπεριέχει κινδύνους υποτροπής μια και οι ιστοί του σώματος του δεν είναι έτοιμοι να δεχθούν τα φορτία που ασκούνται, και σίγουρα η τεχνική τους έχει ελλείψεις. Συνεπώς υπάρχει η ανάγκη της σωστής συνατογράφισης άσκησης, με επιλογή ασφαλών τρόπων εκγύμνασης και στόχο την πλήρη επανένταξη σε αθλητικές και λοιπές δραστηριότητες.
Η εκπαίδευση Clinical Pilates by HOMTD δημιουργήθηκε για να καλύψει αυτή την ανάγκη. Σκοπός της είναι οι απόφοιτοι να είναι σε θέση να σχεδιάσουν εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης για τον κάθε ασθενή αλλά και προπονητικά προγράμματα Pilates χρησιμοποιώντας τόσο τον εξοπλισμό Reformer, Trapeze (Cadillac), Pilates Chair, Barrel-Ladder, όσο και τα στρώματα (Mat) τις μπάλες (Fit Ball) και τα λάστιχα προοδευτικής αντίστασης.

Διάρκεια

Η διάρκεια του προγράμματος εκπαίδευσης είναι (6) έξι διήμερα σεμινάρια συνολικής διάρκειας 96 ωρών.

Κόστος

Το συνολικό κόστος του προγράμματος είναι 1950 € και πρέπει να εξοφληθεί σε 3 ισόποσες δόσεις (των 650€)
Οι διαθέσιμες θέσεις στο πρόγραμμα είναι αυστηρά περιορισμένες (15) και εξασφαλίζονται μόνο με την κατάθεση 650€ (1η δόση) στον τραπεζικό λογαριασμό του HOMTD (Προκράτηση Θέσης): (Τράπεζα Πειραιώς, 5057 061944 770 – ΙΒΑΝ GR40-0172-0570-0050-5706-1944-770, με επωνυμία Στέφανος Καρανάσιος και Σια Ο.Ε.). Στην κατάθεση θα πρέπει απαραιτήτως να αναφέρεται το ονοματεπώνυμό σας. Παρακαλούμε συμπληρώνετε την φόρμα συμμετοχής εδώ με τα στοιχεία επικοινωνίας σας πριν την κατάθεση.

Ημερομηνίες διεξαγωγής Χώρος διεξαγωγής

Ημερομηνίες Clinical Pilates Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2019 

21-22 Σεπτεμβρίου 2019 - αίθουσα HOMTD Module 1 

5-6 Οκτωβρίου 2019 Physioactive Module 2

19-20 Οκτωβρίου2019 - Physioactive Module 3

2-3 Νοεμβρίου 2019 - Physioactive Module 4

16-17 Νοεμβρίουυ 2019 - Reform Physio - Module 5

7-8 Δεκεμβρίου 2019 - ΗΟΜΤD Module 6

Αίθουσα HOMTD: Χερσίφρονος 20-22 Νέος Κόσμος, www.homtd.gr

Φυσικοθεραπευτήριο PhysioActive: Πλαπούτα 94, Νέο Ηράκλειο, www.physioactive.gr

Φυσικοθεραπευτήριο Reform Physio , Παπανικολή 104-106, Χαλάνδρι 152 32

Για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση καλέστε στο 210 7259222, (κος Σιδέρης), καθημερινά μετά τη 1.30μμ.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Module 1 

Ιστορία και περιγραφή της Μεθόδου Pilates
Ανασκόπηση της αρθρογραφίας σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Clinical Pilates στον κινητικό έλεγχο της οσφυο-ιερής περιοχής
Σχετικά με την οσφυο-ιερή σταθεροποίηση
Δοκιμασίες σταθερότητας – Υποκατηγοριοποίηση ασθενών – Κλινικοί προγνωστικοί παράγοντες
Pressure Biofeedback και κινητικός έλεγχος
Βασικές αρχές της μεθόδου Pilates
Βασική εκπαίδευση Clinical Pilates: Ασκήσεις Mat και Fitball στην οξεία φάση στην οσφυοϊερή περιοχή
Ασκήσεις Mat & Fit Ball στην υποξεία φάση στην οσφυοϊερή περιοχή
Σχετικά με την αυχενοθωρακική σταθεροποίηση
Κλινικοί προγνωστικοί παράγοντες
Ασκήσεις Mat & Fit Ball σε οξεία φάση, στην αυχενοθωρακική περιοχή
Ασκήσεις Mat & Fit Ball σε υποξεία φάση, στην αυχενοθωρακική περιοχή
Μελέτη κλινικών περιπτώσεων

Module 2 

Εισαγωγή στον εξοπλισμό Pilates Reformer

Βασικό επίπεδο ασκήσεων σε Reformer οσφυοϊερης περιοχής, στην οξεία φάση
Εισαγωγή στον εξοπλισμό Trapeze / Cadillac, Pilates Chair & Pilates Barrel-Ladder
Βασικό επίπεδο ασκήσεων σε Trapeze, Chair, Barrel (οσφυοϊερής περιοχής) σε οξεία φάση
Ενδιάμεσο επίπεδο ασκήσεων σε Reformer, Trapeze, Chair, Barrel σε υποξία φάση
Βασικό επίπεδο ασκήσεων σε Trapeze, Chair, Barrel στην αυχενοθωρακική, σε οξεία φάση
Ενδιάμεσο επίπεδο ασκήσεων σε Reformer, Trapeze, Chair, Barrel σε υποξία φάση στην αυχενοθωρακική
Μελέτη κλινικών περιπτώσεων

Module 3 

Αποκατάσταση παθολογιών άνω άκρου με Clinical Pilates
Ειδικές ασκήσεις για συγκεκριμένες παθολογίες άνω άκρου στο Reformer, Trapeze, Chair, Barrel – από την οξεία στην υποξεία φάση
Αποκατάσταση παθολογιών κάτω άκρου με Clinical Pilates
Ειδικές ασκήσεις για συγκεκριμένες παθολογίες κάτω άκρου στο Reformer, Trapeze, Chair, Barrel – από την οξεία στην υποξεία φάση
Μελέτη κλινικών περιπτώσεων

Module 4 

Προχωρημένες ασκήσεις Mat, Reformer, Trapeze, Chair, Barrel οσφυοϊερής περιοχής
Προχωρημένες ασκήσεις Mat, Reformer, Trapeze, Chair, Barrel αυχενοθωρακικής περιοχής
Προχωρημένες ασκήσεις Reformer, Trapeze, Chair, Barrel άνω και κάτω άκρου
Ειδικές τoυ αθλήματος (sport specific) ασκήσεις επιστροφής στην αθλητική δραστηριότητα, ασκήσεις βελτίωσης απόδοσης, ασκήσεις πρόληψης τραυματισμών με τη χρήση Reformer, Trapeze, Chair & Barrel
Μελέτη κλινικών περιπτώσεων

Module 5 

Ασκησιολόγιο και δομή μαθήματος στον εξοπλισμό (reformer-tower- wunda chair). Πως ''χτίζεται΄'  ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σε υγιή και μη πληθυσμό.

Module 6

Ομαδικό μάθημα Pilates εδάφους. Μάθημα mat class. Συζήτηση και παρατηρήσεις πάνω στο μάθημα.
Σκοπός και δομή ενός μαθήματος mat pilates. Τρόποι διδασκαλίας. Ασκήσεις premat / mat & χαλάρωσης
Εισαγωγή στα small equipments (λάστιχα προοδευτικής αντίστασης / fitball/ foam roller)
Σχεδιασμός και εκτέλεση μαθήματος με small equipments (λάστιχα προοδευτικής αντίστασης / fitball)

Αξιολόγηση διαδικασίας, απονομή πιστοποιητικών στους συμμετέχοντες


Εκπαιδευτές

Κωνσταντίνος Κόντος

Αποφοίτησε φυσικοθεραπευτής από το Semmelweis Medical University της Βουδαπέστης (2000). Τον Δεκέμβριο του 2003 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Μυοσκελετική και Αθλητική Φυσικοθεραπεία (M.Sc.) στο University of South Australia, στην Αδελαϊδα της Αυστραλίας. Ασχολήθηκε για πάνω από 10 χρόνια με την πυγμαχία με διακρίσεις τόσο στην Ουγγαρία κατά την διάρκεια των σπουδών του, όσο και στην Ελλάδα (3ος Πανελληνιονίκης το 2002). Από τον Ιανουάριο του 2004 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2007 εργάσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τόσο σε ιδιωτικές φυσικοθεραπευτικές κλινικές όσο και σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), πάντα όμως πάνω στην μυοσκελετική φυσικοθεραπεία. Παράλληλα συνέχισε την εξειδίκευσή του με διάφορα σεμινάρια /courses (Studio Pilates for Rehabilitation) και συμμετοχή σε διάφορα εθνικά (Αγγλία) και διεθνή συνέδρια. To 2007 διατέλεσε υπεύθυνος του τμήματος φυσικοθεραπείας του ΚΑΑ Φιλοκτήτης. Τον Σεπτέμβριο του 2008 ίδρυσε την εξειδικευμένη στην μυοσκελετική και αθλητική φυσικοθεραπεία κλινική Physioactive. Είναι manual therapist (OMT) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής Clinical Pilates και συνεργάζεται με το Hellenic OMT Diploma από το 2011, όπου διδάσκει τις αρχές του pilates στην αποκατάσταση, στο βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης αλλα και σε ειδικά Master Workshops.

Ιφιγένεια Σφακιανάκη

Η Ιφιγένεια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 2009 από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Αιγίου. Μέσα από την πενταετή εργασία της σε ιδιωτικό φυσικοθεραπευτήριο εξειδικευμένο σε μυοσκελετικές παθήσεις αναζήτησε περαιτέρω εξειδίκευση πάνω στην θεραπευτική άσκηση. Είναι πιστοποιημένη PilatesInstructor από τον διεθνή οργανισμό PMA (PilatesMethodAlliance) και έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών του προγράμματος OrthopaedicManipulativeTherapy - HOMTD. Επιπλέον έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια ClinicalPilates για εγκύους, την τρίτη ηλικία καθώς και αντιμετώπισης μυοσκελετικών παθήσεων. Είναι συνιδρύτρια του φυσικοθεραπευτηρίου “Reform” στο οποίο και εργάζεται ενώ παράλληλα παραδίδει μαθήματα θεραπευτικής άσκησης (ClinicalPilates).

Ευρυδίκη Δημητρακοπούλου

Η Ευρυδίκη είναι φυσικοθεραπεύτρια απόφοιτη του Α.ΤΕΙ Αιγίου, πιστοποιημένη pilates instructor από τον διευθνή οργανισμό PMA (Pilates Method Alliance) και ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Το 2017 ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών της του προγράμματος HOMT-D και έλαβε τον τίτλο ΟΜΤ ( Orthopaedic Manipulative Therapy). Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων clinical pilates, όπως myofascial slignpilates για οστεοπόρωση, τρίτη ηλικία, εγκύους κα.  Από το 2015 συνεργάζεται με το Hellenic OMT Diploma ως εισηγήτρια σε σεμινάρια Clinical Pilates.  Έχει εργαστεί για χρόνια σε εξειδικευμένα φυσικοθεραπευτήρια με το κλινικό της ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων και την θεραπευτική άσκηση . Ζει και εργάζεται στην Αθήνα  και είναι μέτοχος του φυσικοθεραπευτικού κέντρου “ Reform”, το οποίο εξειδικεύεται στην αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων και  στο clinical pilates.