homtd wholeIFOMPT logo PMS

Athens Clinical Pilates - Mastery Certification Program by Hellenic OMT eDu - ΚΔΒΜ 1 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός  Hellenic OMT eDu - ΚΔΒΜ 1 ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων για το 2020 στην θεραπευτική άσκηση Clinical Pilates ,αποκλειστικά από φυσικοθεραπευτές, με την επιστημονική του φροντίδα και πιστοποίηση. Αποτελεί την μοναδική, πλήρως δομημένη εκπαίδευση στο Clinical Pilates, για τις ανάγκες του σύγχρονου κλινικού φυσικοθεραπευτή, ειδικά σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη στις γνώσεις, τις δεξιότητες και το εργασιακό περιβάλλον των φυσικοθεραπευτών. Η σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων Clinical Pilates Athens πραγματοποιείται 2 φορές ανά έτος με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των συναδέλφων.


 Το σύστημα άσκησης που ακολουθεί τις αρχές του ιδρυτή του, Joseph Pilates, έχει αποδείξει την αξία και την αποτελεσματικότητά του ως ένα αξιόπιστο κλινικό εργαλείο κινητικής επανεκπαίδευσης, αποκατάστασης και εκγύμνασης, τόσο υγιών ατόμων, όσο και ατόμων που που ταλαιπωρούνται από κάποια παθολογία, ή αποκαθιστούν κάποιου είδους κινητική δυσλειτουργία. Σήμερα θεωρείται διεθνώς ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία του σύγχρονου φυσικοθεραπευτή στην αποκατάσταση μυοσκελετικών διαταραχών, αφού προσφέρει λύσεις θεραπευτικής άσκησης μέσω της πολύ συγκεκριμένης φιλοσοφίας διδασκαλίας και εφαρμογής του.

Πολλές φορές οι ασθενείς ολοκληρώνουν τη θεραπεία τους και φεύγουν χωρίς να είναι σε θέση να ενταχθούν σε ένα πλήρες πρόγραμμα άσκησης. Το να αποφασίσει κάποιος να ασκηθεί αμέσως μετά από κάποιο πρόβλημα υγείας χωρίς τη δέουσα καθοδήγηση, ίσως εμπεριέχει κινδύνους υποτροπής μια και οι ιστοί του σώματος του δεν είναι έτοιμοι να δεχθούν τα φορτία που ασκούνται, και σίγουρα η τεχνική τους έχει ελλείψεις. Συνεπώς υπάρχει η ανάγκη της σωστής συνατογράφισης άσκησης, με επιλογή ασφαλών τρόπων εκγύμνασης και στόχο την πλήρη επανένταξη σε αθλητικές και λοιπές δραστηριότητες.
Η εκπαίδευση Clinical Pilates by Hellenic OMT eDu - ΚΔΒΜ 1 δημιουργήθηκε για να καλύψει αυτή την ανάγκη. Σκοπός της είναι οι απόφοιτοι να είναι σε θέση να σχεδιάσουν εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης για τον κάθε ασθενή αλλά και προπονητικά προγράμματα Pilates χρησιμοποιώντας τόσο τον εξοπλισμό Reformer, Trapeze (Cadillac), Pilates Chair, Barrel-Ladder, όσο και τα στρώματα (Mat) τις μπάλες (Fit Ball) και τα λάστιχα προοδευτικής αντίστασης.

Διάρκεια

Η διάρκεια του προγράμματος εκπαίδευσης είναι δύο (2) τριήμερα και δύο (2) διήμερα σεμινάρια συνολικής διάρκειας 80 ωρών. 

Κόστος

Το συνολικό κόστος του προγράμματος είναι 1650 € και πρέπει να εξοφληθεί σε 3 ισόποσες δόσεις (των 550€)
Οι διαθέσιμες θέσεις στο πρόγραμμα είναι αυστηρά περιορισμένες (15) και εξασφαλίζονται μόνο με την κατάθεση 550€ (1η δόση) στον τραπεζικό λογαριασμό του HOMTD (Προκράτηση Θέσης): (Τράπεζα Πειραιώς, 5057 061944 770 – ΙΒΑΝ GR40-0172-0570-0050-5706-1944-770, με επωνυμία Στέφανος Καρανάσιος και Σια Ο.Ε.). Στην κατάθεση θα πρέπει απαραιτήτως να αναφέρεται το ονοματεπώνυμό σας. Παρακαλούμε συμπληρώνετε την φόρμα συμμετοχής εδώ με τα στοιχεία επικοινωνίας σας πριν την κατάθεση.

Ημερομηνίες διεξαγωγής Χώρος διεξαγωγής

Ημερομηνίες Clinical Pilates Athens

9-10,11 Οκτωβρίου 2020 - Hellenic OMT eDu - ΚΔΒΜ 1  Module 1 

30-31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2020 Αίθουσα Physioactive Module 2

14-15 Νοεμβρίου 2020 Hellenic OMT eDu - ΚΔΒΜ 1  Module 3

28-29 Νοεμβρίου 2020 - Αίθουσα Physioactive Module 4

Αίθουσα Hellenic OMT eDu - ΚΔΒΜ 1: Χερσίφρονος 20-22 Νέος Κόσμος, www.homtd.gr

Φυσικοθεραπευτήριο PhysioActive: Πλαπούτα 94, Νέο Ηράκλειο, www.physioactive.gr

Για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση καλέστε στο 210 7259222, (κος Σιδέρης), καθημερινά μετά τη 1.30μμ.

Module 1 (3 ημέρες)

-Ιστορία και περιγραφή της Μεθόδου Pilates
-Ανασκόπηση της αρθρογραφίας σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ClinicalPilates στον κινητικό έλεγχο της οσφυο-ιερής περιοχής
-Σχετικά με την οσφυο-ιερή σταθεροποίηση
Δοκιμασίες σταθερότητας – Υποκατηγοριοποίηση ασθενών – Κλινικοί προγνωστικοί παράγοντες
-Pressure Biofeedback και κινητικός έλεγχος
-Βασικές αρχές της μεθόδου Pilates
-Βασική εκπαίδευση Clinical Pilates: Ασκήσεις Mat και Fitball στην οξεία φάση στην οσφυοϊερή περιοχή
-Ασκήσεις Mat & FitBall στην υποξεία φάση στην οσφυοϊερή περιοχή
-Σχετικά με την αυχενοθωρακική σταθεροποίηση
Κλινικοί προγνωστικοί παράγοντες
-Ασκήσεις Mat & FitBall σε οξεία φάση, στην αυχενοθωρακική περιοχή
-Ασκήσεις Mat & FitBall σε υποξεία φάση, στην αυχενοθωρακική περιοχή
-Μελέτη κλινικών περιπτώσεων

-Εισαγωγή στον εξοπλισμό PilatesReformer 

Βασικό επίπεδο ασκήσεων σε Reformer οσφυοϊερης περιοχής, στην οξεία φάση
-Εισαγωγή στον εξοπλισμό Trapeze / Cadillac, PilatesChair & PilatesBarrel-Ladder
Βασικό επίπεδο ασκήσεων σε Trapeze, Chair, Barrel (οσφυοϊερής περιοχής) σε οξεία φάση                                                                                                                                    -Ενδιάμεσο επίπεδο ασκήσεων σε Reformer, Trapeze, Chair, Barrel σε υποξία φάση

Module 2 (3 ημέρες)

-Βασικό επίπεδο ασκήσεων σε Trapeze, Chair, Barrel στην αυχενοθωρακική, σε οξεία φάση
-Ενδιάμεσο επίπεδο ασκήσεων σε Reformer, Trapeze, Chair, Barrel σε υποξία φάση στην αυχενοθωρακική
-Μελέτη κλινικών περιπτώσεων

Αποκατάσταση παθολογιών άνω άκρου με ClinicalPilates
-Ειδικές ασκήσεις για συγκεκριμένες παθολογίες άνω άκρου στο Reformer, Trapeze, Chair, Barrel – από την οξεία στην υποξεία φάση
-Αποκατάσταση παθολογιών κάτω άκρου με Clinical Pilates
Ειδικές ασκήσεις για συγκεκριμένες παθολογίες κάτω άκρου στο Reformer, Trapeze, Chair, Barrel – από την οξεία στην υποξεία φάση
Μελέτη κλινικών περιπτώσεων


Module 3 (2 ημέρες)

-Ομαδικό μάθημα Pilates εδάφους.Μάθημα matclass. Συζήτηση και παρατηρήσεις πάνω στο μάθημα.
-Σκοπός και δομή ενός μαθήματος matpilates.Τρόποιδιδασκαλίας. Ασκήσεις premat / mat & χαλάρωσης
-Εισαγωγήστα small equipments (λάστιχαπροοδευτικήςαντίστασης / fitball/ foam roller)
-Σχεδιασμόςκαιεκτέλεσημαθήματοςμε small equipments (λάστιχαπροοδευτικήςαντίστασης / fitball)Module 4 
(2 ημέρες)

-Προχωρημένες ασκήσεις Mat, Reformer, Trapeze, Chair, Barrel οσφυοϊερής περιοχής
-Προχωρημένες ασκήσεις Mat, Reformer, Trapeze, Chair, Barrel αυχενοθωρακικής περιοχής
-Προχωρημένες ασκήσεις Reformer, Trapeze, Chair, Barrel άνω και κάτω άκρου
-Ειδικές τoυ αθλήματος (sportspecific) ασκήσεις επιστροφής στην αθλητική δραστηριότητα, ασκήσεις βελτίωσης απόδοσης, ασκήσεις πρόληψης τραυματισμών με τη χρήση Reformer, Trapeze, Chair & Barrel
-Μελέτη κλινικών περιπτώσεων

Βιογραφικά εκπαιδευτών 

Κωνσταντίνος Κόντος

Αποφοίτησε φυσικοθεραπευτής από το Semmelweis Medical University της Βουδαπέστης (2000). Τον Δεκέμβριο του 2003 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Μυοσκελετική και Αθλητική Φυσικοθεραπεία (M.Sc.) στο University of South Australia, στην Αδελαϊδα της Αυστραλίας. Ασχολήθηκε για πάνω από 10 χρόνια με την πυγμαχία με διακρίσεις τόσο στην Ουγγαρία κατά την διάρκεια των σπουδών του, όσο και στην Ελλάδα (3ος Πανελληνιονίκης το 2002). Από τον Ιανουάριο του 2004 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2007 εργάσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τόσο σε ιδιωτικές φυσικοθεραπευτικές κλινικές όσο και σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), πάντα όμως πάνω στην μυοσκελετική φυσικοθεραπεία. Παράλληλα συνέχισε την εξειδίκευσή του με διάφορα σεμινάρια /courses (Studio Pilates for Rehabilitation) και συμμετοχή σε διάφορα εθνικά (Αγγλία) και διεθνή συνέδρια. To 2007 διατέλεσε υπεύθυνος του τμήματος φυσικοθεραπείας του ΚΑΑ Φιλοκτήτης. Τον Σεπτέμβριο του 2008 ίδρυσε την εξειδικευμένη στην μυοσκελετική και αθλητική φυσικοθεραπεία κλινική Physioactive. Είναι manual therapist (OMT) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής Clinical Pilates και συνεργάζεται με το Hellenic OMT Diploma από το 2011, όπου διδάσκει τις αρχές του pilates στην αποκατάσταση, στο βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης αλλα και σε ειδικά Master Workshops.

Χαρά Κούτρη

Είναι απόφοιτη του Α-ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Αθηνών το έτος 2017. Eργάστηκε σε ιδιωτικά φυσικοθεραπευτήρια στην Αθήνα (2015-2018) και από το 2018 έως σήμερα εργάζεται στο φυσικοθεραπευτήριο Physio-Kifisia, Στέφανος Καρανάσιος, με βασικό τομέα ενασχόλησης τις μυοσκελετικές και αθλητικές παθήσεις και την θεραπευτική άσκηση. Παράλληλα με τις σπουδές εξειδικεύτηκε σε πολλαπλές μεθόδους άσκησης στα πλαίσια της αποκατάστασης (TRX, Bosu, Functional Training) με κύριο τομέα ενδιαφέροντος τη μέθοδο άσκησης Pilates. Είναι πιστοποιημένη Pilates instructor από διεθνείς φορείς (matwork, reformer & props), το οποίο εξασκεί από το 2014. Το 2015 πιστοποιήθηκε στο εξειδικευμένο σεμινάριο «Clinical pilates-reformer for low back pain and scoliosis». Εργάστηκε για διάστημα 3 ετών ως Pilates instructor σε ομαδικά προγράμματα matwork και ατομικά μαθήματα Pilates reformer σε studio. Πραγματοποίησε την εκπαίδευση της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Manual Therapy (Εξειδικευμένης μυοσκελετικής φυσικοθεραπείας δια των χειρών) του εκπαιδευτικού φορέα HellenicOMTDiploma, μέλος της IFOMPT. Το 2020 συνέχισε την εκπαίδευση της στη μέθοδο Pilates λαμβάνοντας μέρος σε MasterWorkshop με θέμα ‘Advanced clinical matwork’.