homtd wholeIFOMPT logo PMS

Θεσσαλονίκη Clinical Pilates - Mastery Certification Program by Hellenic OMT. EDU 2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Hellenic OMT EDU ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων Clinical Pilates, στην Θεσσαλονίκη. Αποτελεί την μοναδική, πλήρως δομημένη εκπαίδευση στο Clinical Pilates, για τις ανάγκες του σύγχρονου κλινικού φυσικοθεραπευτή. Είναι ειδικά σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη στις γνώσεις, τις δεξιότητες και το εργασιακό περιβάλλον των φυσικοθεραπευτών. 

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγεία του εξοπλισμού από την Alpha Pilates Systems

ALPHA PILATES

Webinar "Στοιχεία Κλινικής Διαγνωστικής Απεικόνισης "

To Hellenic OMT eDu διοργανώνει το εξαιρετικά επιτυχημένο σεμινάριο  Κλινικής Διαγνωστικής Απεικόνισης με τη μορφή Webinar διάρκειας 3 ωρών, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021, από τις 10.00 έως τις 13.00 , μέσω της πλατφόρμας ZΟΟΜ

Στο σεμινάριο, που διοργανώνεται με επιτυχία για 8η χρονιά, παρουσιάζονται βασικές αρχές ακτινοδιαγνωστικής που είναι στοιχειωδώς απαραίτητες για την κατανόηση της βασικής ακτινολογικής εικόνας μιας σειρας παθολογικών ή τραυματικών καταστάσεων.

Rehabilitation of ankle sprains and injuries. BJSM approved Sports seminar

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Hellenic OMTeDu – ΚΔΒΜ 1 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει νέο σεμινάριο της σειράς μαθημάτων που εστιάζουν στο γνωστικό αντικείμενο της Αθλητικής Φυσικοθεραπείας.

Κάθε τέτοιο σεμινάριο διοργανώνεται με τρόπο που πληροί τις προδιαγραφές ενός από τα εγκυρότερα περιοδικά στον χώρο της Αθλητικής Ιατρικής και Φυσικοθεραπείας του British Journal of Sports Medicine.

Το πρόγραμμά μας είναι το πρώτο στην Ελλάδα με την πιστοποίηση αυτή, που εγγυάται διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας εκπαίδευσης.

Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι: Rehabilitation of ankle sprains and injuries

Γενικές Πληροφορίες 

   Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι η Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020.

   Ο χώρος διεξαγωγής θα είναι την πρώτη ημέρα η νέα αίθουσα του ΗOMTD (Χερσίφρονος 20-22) και η δεύτερη γυμναστηριακός χώρος που θα ανακοινωθεί σύντομα.

   Οι ώρες του σεμιναρίου θα είναι 9.00 - 17.00

   Η γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Αγγλική. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.

   Το κόστος του σεμιναρίου είναι 390€ με την έκδοση όλων των νόμιμων παραστατικών.

Για να εξασφαλίστε τη θέση σας στο πρόγραμμα:

• Αποστέλλετε μήνυμα μέσω του συνδέσμου Φόρμα συμμετοχής δίνοντας τα πλήρη στοιχεία σας, και την επιθυμία σας να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα.

• Καταθέτετε στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς (ΙΒΑΝ: GR40-0172-0570-0050-5706-1944-770 για διατραπεζική μεταφορά ή για μεταφορά μέσω λογαριασμού από την ίδια τράπεζα: 5057 061 944 770), το ποσό των 140€

   Εναλλακτικά, για την προκαταβολή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Paypal, από την επιλογή που σας δίνεται στη φόρμα επικοινωνίας

*Παρακαλούμε στην κατάθεση χρημάτων να αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από το HellenicOMTeDu με την εγγύηση έγκρισης του BJSM.

Εκπαιδευτές  

bleakley 4

 

Chris Bleakly PhD, MSc είναι Senior Lecturer φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Ulster της Β. Ιρλανδίας. Είναι ερευνητής και κλινικός με ιδιαίτερο γνωστικό αντικείμενο τις κακώσεις μαλακών μορίων του ποδιού και της ποδοκνημικής, την χρόνια αστάθεια ποδοκνημικής και την αθλητική επιδημιολογία, με πάνω από 100 peer reviewed άρθρα σε διεθνείς βάσεις δεδομένων. Οι ερευνητικές του δραστηριότητες είναι σχεδόν αποκλειστικά κλινικές, ενώ διδάσκει και εποπτεύει διατριβές διδακτορικών φοιτητών εδώ και 8 και πλέον χρόνια. Είναι σύμβουλος ειδικών αθλητιατρικών επιτροπών του Ηνωμένου Βασιλείου και διδάσκει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε σεμινάρια και μεταπτυχιακά προγράμματα σε πολλές χώρες του κόσμου.

korakakisΟ Βασίλης Κορακάκης PhD, MSc, DipMDT, OMT που είναι και ο γενικός υπεύθυνος του προγράμματος SportsPhysioEducation

Ο Βασίλης Κορακάκης είναι κλινικός φυσικοθεραπευτής και ερευνητής με μεγάλη εμπειρία στην αθλητική φυσικοθεραπεία. Εργάζεται στο Κατάρ, ως Clinical Leader τμήματος και ως υπεύθυνος ερευνητικών πρωτοκόλλων του τμήματος αθλητικής αποκατάστασης. Είναι επίσης κλινικός εκπαιδευτής μυοσκελετικής φυσικοθεραπείας στο πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης Manual Therapy του Hellenic OMT eDu. Eχει πάνω από 35 πρωτότυπες δημοσιεύσεις και έχει 2 συμμετοχές στη συγγραφή βιβλίων σχετικά με την αθλητική αποκατάσταση. Ως ομιλητής σε διεθνή συνέδρια έχει δημιουργήσει επανειλημμένα αίσθηση με τις τοποθετήσεις του. Είναι αξιολογητής εργασιών σε συνέδρια και για διεθνή περιοδικά.

Περιγραφή

Τα διαστρέμματα ποδοκνημικής είναι από τις πλέον κοινές μυοσκελετικές κακώσεις που συμβαίνουν σε κινητικά δραστήριους ενήλικες. Παρότι θεωρούνται συνηθισμένοι και εύκολοι να ιαθούν τραυματισμοί, τα στοιχεία μας λένε ότι 1 στους 4 θα αναπτύξουν χρόνια αστάθεια ποδοκνημικής, που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενα επεισόδια πόνου, ή μακροχρόνιο επίμονο πόνο, λειτουργική ή μηχανική αστάθεια και πιθανό επανατραυματισμό. Επίσης υπάρχει αυξανόμενη τεκμηρίωση ότι η χρόνια αστάθεια είναι προδιαθεσικός παράγοντας μετατραυματικής οστεοαρθρίτιδας στην ποδοκνημική.

Το διήμερο σεμινάριο περιλαμβάνει διαλέξεις και πρακτική άσκηση που επικεντρώνουν στην ανατομία και την εμβιομηχανική, την κλινική αξιολόγηση και την αποκατάσταση των διαστρεμμάτων και κακώσεων της ποδοκνημικής. Το σεμινάριο θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες κλινικούς να βελτιώσουν την διαχείριση των διαστρεμμάτων ποδοκνημικής μέσα από τους παρακάτω μαθησιακούς στόχους: 

 • Να κατανοήσουν την ανατομία και τη εμβιομηχανική της ποδοκνημικής, υπαστραγαλικής και μεσοταρσικών αρθρώσεων
 • Να κατανοήσουν την τεκμηρίωση που υπάρχει στην αρθρογραφία σχετικά με τους προδιαθεσικούς παράγοντες του διαστρέμματος
 • Να μπορούν να αναγνωρίσουν ασθενείς που έχουν αναπτύξει ή είναι πιθανοί να αναπτύξουν χρόνια αστάθεια ποδοκνημικής
 • Να μπορούν να εφαρμόσουν κατάλληλες τεχνικές αξιολόγησης και ικανές στρατηγικές οξείας αντιμετώπισης κακώσεων ποδοκνημικής, βασισμένες σε διεθνείς κλινικές οδηγίες
 • Να μπορούν να εφαρμόσουν κατάλληλες επιλογές θεραπείας για τις πιο συνηθισμένες δυσλειτουργίες που σχετίζονται με το διαστρεμμα πχ. τροποποιημένο εύρος κίνησης, αισθητικοκινητικά ελλείματα κλπ.
 • Να μπορούν να επιλέξουν και να εφαρμόσουν καίρια μέσα αξιολόγησης κλινικής απόδοσης (measures), να κάνουν πρόγνωση και να πάρουν κλινικές αποφάσεις αποκατάστασης και επιστροφής στην άθληση.
 • Αξιολόγηση

Θα πραγματοποιηθεί ένα online τεστ πριν την έναρξη του σεμιναρίου, που θα καλύπτει το υλικό που θα λάβουν για να προετοιμάσουν όλοι οι συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου με πρακτικές δοκιμασίες και μελέτες ατομικών περιπτώσεων. Επίσης θα αξιολογηθούν μετά το τέλος του σεμιναρίου με onlinequizπολλαπλής επιλογής μία εβδομάδα μετά.

Πρόγραμμα.

Day 1 schedule

TIME TOPIC

DESCRIPTION

9:00-10:00

Lecture: Anatomy (Talocrural joint, subtalar and midtarsal regions)

Cadaveric videos and images to review bony anatomy / geometry, ligament orientation, muscle/tendon attachment and function.

10:00-10:30

Practical

Surface marking task

BREAK

11:00-12:00

Lecture: Biomechanics (Talocrural joint, subtalar and midtarsal regions)

Open vs closed chain biomechanics

12:00-12:30

Practical

Foot function task: Pronation; Supination; 1st Ray mobility; 1st MTP

BREAK

13:30-15:00

Lecture: Assessing the acute ankle sprain

Pathologies not to be missed

‘Typical’ presentation of: High vs Low vs midtarsal vs Lisfranc

Evidence for diagnostic accuracy (SPIN; SNOUT; LRs) of commonly used tests

15:00-15:30

Practical

Clinical assessment techniques: Lateral ligament; Syndesmosis; midfoot

BREAK

15:45-17:00

Lecture: Ankle sprain mechanisms and risk factors

Review epidemiological and laboratory data capturing ankle sprain events:

Discuss typical kinematic / kinetic variables

Discuss the potential implications for prevention

Day 2 schedule

TIME TOPIC

DESCRIPTION

9:00-10:00

Lecture: Managing the acute lateral ankle sprain

Why load? How much? How often?

Early Management techniques – evidence for ice, compression, elevation, taping, electro-physical agents

Evidence for Rehabilitation of Common impairments associated with ankle sprain

10:00-11:30

Practical

(Break scheduled within this session)

Developing and progressing exercise options for addressing typical impairments:

-Muscle weakness / inhibition;

-ROM restrictions;

-Reduced proprioception;

-Altered movement patterns

11:30-12:30

Lecture and Practical: Conservative management of high ankle sprain

Special considerations for managing high ankle sprain

BREAK

13:30-14:30

Lecture: Chronic Ankle Instability: What is it and can we predict it? Definition, prevalence and evidence update on risk factors for CAI; discussion of clinical implications
14:30-15:30 Post-operative management of ankle instability

Techniques, differences, management guidelines, criteria for progression of rehabilitation, precautions and contraindications

15:30-16:00

Lecture and Practical: Returning to play after ankle injury

Explain and practically experience the best Patient reported outcomes and Physical performance tests

return to play decisions after ankle injury

BREAK

16:15-17:00

Case studies

Questions

Review of key material

Clinical reflection

Athens Clinical Pilates - Mastery Certification Program by Hellenic OMT eDu - ΚΔΒΜ 1 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός  Hellenic OMT eDu - ΚΔΒΜ 1 ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων για το 2020 στην θεραπευτική άσκηση Clinical Pilates ,αποκλειστικά από φυσικοθεραπευτές, με την επιστημονική του φροντίδα και πιστοποίηση. Αποτελεί την μοναδική, πλήρως δομημένη εκπαίδευση στο Clinical Pilates, για τις ανάγκες του σύγχρονου κλινικού φυσικοθεραπευτή, ειδικά σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη στις γνώσεις, τις δεξιότητες και το εργασιακό περιβάλλον των φυσικοθεραπευτών. Η σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων Clinical Pilates Athens πραγματοποιείται 2 φορές ανά έτος με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των συναδέλφων.


BJSM Approved Seminar - Sports Physio Education - Shoulder

"The Overhead Shoulder compared to the “normal” shoulder – evidence-based assessment and treatment of the painful shoulder"

 

Sports Physio Education

by HOMTD

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Hellenic OMT Diploma βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει σεμινάριο της σειράς μαθημάτων που εστιάζουν στο γνωστικό αντικείμενο της Αθλητικής Φυσικοθεραπείας.

Κάθε τέτοιο σεμινάριο διοργανώνεται με τρόπο που πληροί τις προδιαγραφές ενός από τα εγκυρότερα περιοδικά στον χώρο της Αθλητικής Ιατρικής και Φυσικοθεραπείας του British Journal of Sports Medicine.

Το πρόγραμμά μας είναι το πρώτο στην Ελλάδα με την πιστοποίηση αυτή, που εγγυάται διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας εκπαίδευσης. 

Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι :  

Αθήνα "Νευροφυσιολογία και Διαχείριση Πόνου"

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το επόμενο σεμινάριο του εκπαιδευτικού προγράμματος HOMTD στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 5 έως και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: "Νευροφυσιολογία και Διαχείριση Πόνου"

Θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός θέσεων για επαγγελματίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του HOMTD Χερσίφρονος 20-22 Νέος Κόσμος . Χάρτης


 

BJSM Approved Seminar - Sports Physio Education "Groin pain in athletes. Groin injury vs groin problems "

 

Sports Physio Education

by HOMTD

 

homtd

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Hellenic OMT Diploma βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το τρίτο σεμινάριο της σειράς μαθημάτων που εστιάζουν στο γνωστικό αντικείμενο της Αθλητικής Φυσικοθεραπείας.

Κάθε τέτοιο σεμινάριο διοργανώνεται με τρόπο που πληροί τις προδιαγραφές ενός από τα εγκυρότερα περιοδικά στον χώρο της Αθλητικής Ιατρικής και Φυσικοθεραπείας του British Journal of Sports Medicine.

Το πρόγραμμά μας είναι το πρώτο στην Ελλάδα με την πιστοποίηση αυτή, που εγγυάται διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας εκπαίδευσης. 

Ο τίτλος του 3ου σεμιναρίου είναι :  

Θεσσαλονίκη "Νευροφυσιολογία και Διαχείριση Πόνου"

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το επόμενο σεμινάριο του εκπαιδευτικού προγράμματος HOMTD στην Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 5 έως και την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: "Νευροφυσιολογία και Διαχείριση Πόνου"

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του HOMTD Πολυζωίδη 2 και Λαγκαδά.

Βασικό άνω άκρο 2ο μέρος Ρόδος

wrist pain 800x420

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το επόμενο σεμινάριο του εκπαιδευτικού προγράμματος HOMTD στην Ρόδο θα πραγματοποιηθεί τις ακόλουθες ημερομηνίες: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 22,23,24 Φεβρουαρίου 2019.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: "Βασικό άνω άκρο 2ο μέρος" 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου

 

Master Workshop "Dynamic Tape. H εμβιομηχανική περίδεση”

dynamic tape1Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Hellenic OMT Diploma βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το Master Workshop με τίτλο :"DynamicTape. H εμβιομηχανική περίδεση”

 • Απορροφά φορτία  
 • Μειώνει τον πόνο
 • Βελτιώνει την εμβιομηχανική


Αρχικά σχεδιάστηκε για φυσικοθεραπευτές που ασχολούνται με αθλητές και μυοσκελετικά προβλήματα, ραγδαία εξελίχτηκε σε ιδανικό εργαλείο για φυσικοθεραπευτές όλων των ειδικοτήτων.

Το Dynamic Tape είναι ένας ειδικά σχεδιασμένος, ιδιαιτέρα ελαστικός αυτοκόλλητος επίδεσμος και είναι εντελώς διαφορετικός από το λευκό αθλητικό tape και τα κινησιολογικά tape. Οι μοναδικές ιδιότητες του καθώς και η δυνατότητα διάτασης σε τέσσερις κατευθύνσεις επιτρέπουν την πραγματική εμβιομηχανική προσέγγιση στην επίδεση.

Ο επίδεσμος εφαρμόζεται με τρόπο που να επιτρέπει την ελαστική ενέργεια να μιμηθεί την κίνηση του τραυματισμένου μυός ή να τροποποιήσει κινητικά πρότυπα. Χρησιμοποιείτε για να διευθετήσει μηχανικά ελλείμματα που έχουν διαγνωσθεί κλινικά και υποστηρίζονται από την επιστημονική βιβλιογραφία. Εκτός από την εμβιομηχανική του δράση έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό και για τις λεμφικές επιδέσεις.

Τα σεμινάρια του Dynamic Tape είναι κυρίως πρακτικά, με κλινική συσχέτιση, τα οποία παρέχουν στους συμμετέχοντες την πλήρη κατανόηση των βασικών αρχών και τους εφοδιάζουν με τεχνικές που μπορούν να τις εφαρμόσουν άμεσα στην κλινική πρακτική τους. Αναπτύσσουν τις γνώσεις τους στην εμβιομηχανική και τους ενθαρρύνουν να αναπτύξουν τις δικές τους τεχνικές για να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενή τους.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

Οι συμμετεχοντες του διημέρου θα μπορούν:

 • Να ταυτοποιήσουν τις ενδείξεις και αντενδείξεις της χρήσης εμβιομηχανικού tapeως θεραπευτική παρέμβαση
 • Να εφαρμόζουν θεμελειωδεις εμβιομηχανικές αρχές χρήσης του DynamicTape
 • Να διαχωρίζουν τα ποικίλα οφέλη του εμβιομηχανικού tape όπως αυτά εμφανίζονται στον κινητικό έλεγχο, στον καταμερισμό των δυνάμεων,στην σχέση μήκους-ανάπτυξης τάσης, στην συμμετοχή των τενόντων, στην σύγκλιση λόγω δύναμης και στην αποφόρτιση των μαλακών μορίων.
 • Να αναγνωρίζουν τις σημαντικές διαφοροποιήσεις στις φυσικές ιδιότητες μεταξύ του εμβιομηχανικού tape και των άλλων μορφών περίδεσης, έτσι ώστε μέσω του συνδυασμού αυτών όταν απαιτείται να προκύπτουν τα μεγαλύτερα οφέλη για τους ασθενείς.
 • Να εφαρμόζουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα συνήθεις τεχνικές εμβιομηχανικής περίδεσης συμπεριλαμβανομένης και της τεχνικής Power Band
 • Να σχεδιάζουν συμπληρωματικά σχήματα θεραπείας για την βελτίωση δυσλειτουργιών και λειτουργικών περιορισμών, περιλαμβάνοντας τεχνικές δια των χειρών, αρθρικές κινητοποιήσεις, διάταση και ενδυνάμωση. Σκοπός η αποκατάσταση του φυσιολογικού κινητικού προτύπου και η γενικότερη αποκατάσταση της παθολογίας των ασθενών.

Τόπος: Αθήνα, 23 – 24 Φεβρουαρίου 2019 .

Εισηγητές του σεμιναρίου: Britta Dahmen,BHlth(Pysio), Αυτοσμίδης Δημήτριος, PT, MSc

Γλώσσα του σεμιναρίου: Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.

Χώρος διεξαγωγής : Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του HOMTD Αντιφίλου 24, Ιλίσια, Αθηνα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικοθεραπευτές, ιατροί και λοιποί επαγγελματίες υγείας.

Κόστος συμμετοχής: 240€ (Συμπεριλαμβάνονται όλα τα νόμιμα παραστατικά)

Αποστέλλετε μήνυμα μέσω του συνδέσμου Φόρμα συμμετοχής   δίνοντας τα πλήρη στοιχεία σας, και την επιθυμία σας να παρακολουθήσετε το σεμινάριο.

Κατοχύρωση θέσης: Καταθέτετε προκαταβολή 100€ στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς ΙΒΑΝ: GR40-0172-0570-0050-5706-1944-770 για διατραπεζική μεταφορά ή για μεταφορά μέσω λογαριασμού από την ίδια τράπεζα: 5057 061 944 770 (Καρανάσιος και Σια ΟΕ). Μην ξεχνάτε να αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας.

Στο κόστος περιλαμβάνονται: Όλο το υλικό περίδεσης που θα χρειαστεί ο κάθε συμμετέχων. Υλικό παρακολούθησης (σημειώσεις, αρθρογραφία).

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων για την πραγματοποίηση του : 15 άτομα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στα 2107259222 και 6937163163 καθημερινά μετά τις 13:30.

Βασικό άνω άκρο 1ο μέρος Ρόδος

wrist elbow shoulder

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το επόμενο σεμινάριο του εκπαιδευτικού προγράμματος HOMTD στην Ρόδο θα πραγματοποιηθεί τις ακόλουθες ημερομηνίες: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 25,26,27 Ιανουαρίου 2019.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: "Βασικό άνω άκρο 1ο μέρος" 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου

* Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2107259222 και 6937163163 ή να δηλώσουν την επιθυμία συμμετοχής τους και τα στοιχεία τους στον ακόλουθο σύνδεσμο: φόρμα συμμετοχής ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

O Τραπεζικός Λογαριασμός στον οποίο θα πρέπει να γίνει η κατάθεση για την εξασφάλιση θέσης: Τράπεζα Πειραιώς ΙΒΑΝ: GR40-0172-0570-0050-5706-1944-770 για διατραπεζική μεταφορά ή για μεταφορά μέσω λογαριασμού από την ίδια τράπεζα:5057 061 944 770

Να αναγράφεται το ονοματεπώνυμό .

Πρόγραμμα Σεμιναρίου 

Ωμική ζώνη

 •  Αξιολόγηση και Σχεδιασμός Θεραπείας
 •   Βασικές Τεχνικές Θεραπείας
 •   Πρακτική Εφαρμογή       
 •   Μυοσκελετικά Προβλήματα της ωμικής ζώνης και πρακτική βασισμένη σε ερευνητικές αποδείξεις

  Αγκώνας

 •  Στοιχεία Ανατομίας
 •  Στοιχεία Εμβιομηχανικής
 •  Παθολογικοί Παράγοντες
 •  Στοιχεία Αξιολόγησης Αγκωνα
 •  (υποκειμενική –αντικειμενική αξιολόγηση)
 •  Πρακτική εφαρμογή Φυσικής Αξιολόγησης του Αγκώνα 
 •  Case study analysis Υποκειμενική- Αντικειμενική Αξιολόγηση
 •   Αξιολόγηση και Σχεδιασμός Θεραπείας
 •  Μυοσκελετικά Προβλήματα της περιοχής του Αγκώνα και πρακτική βασισμένη σε ερευνητικές αποδείξεις
 •  Βασικές Τεχνικές Θεραπείας
 •  Πρακτική Εφαρμογή   
 • Case study analysis Αξιολόγηση- Θεραπεία

Θεσσαλονίκη Σεμινάριο Rehabilitation Μέρος 2ο

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το επόμενο σεμινάριο του εκπαιδευτικού προγράμματος HOMTD στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί τις ακόλουθες ημερομηνίες: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 25,26,27 Ιανουαρίου 2019.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: "Rehabilitation Course" μέρος 2ο

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του HOMTD στην Θεσσαλονίκη. 

ΑΘΗΝΑ Προχωρημένο Σεμινάριο Χειρισμών ΑΜΣΣ-ΘΜΣΣ- Άνω άκρου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το επόμενο σεμινάριο του εκπαιδευτικού προγράμματος HOMTD στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί στις 7-8-9 Σεπτεμβρίου 2018

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: "Προχωρημένο Σεμινάριο ΑΜΣΣ-ΘΜΣΣ- Άνω άκρου " στο οποίο θα παρουσιαστούν οι θεραπευτικοί χειρισμοί - manipulations- .

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του HOMTD Αντιφίλου 24 και Διονυσίου Αιγινήτου γωνία. Χάρτης

Θεσσαλονίκη Βασικό ΑΜΣΣ - ΘΜΣΣ 1ο

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το επόμενο σεμινάριο του εκπαιδευτικού προγράμματος HOMTD στην Θεσσαλονίκη,  θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018. Το θέμα του σεμιναρίου είναι:  "Βασικό ΑΜΣΣ - ΘΜΣΣ  μέρος 1ο"

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον καινούριο χώρο του HOMTD στην Θεσσαλονίκη . Διεύθυνση αίθουσας : Πολυζωίδη 2 και Λαγκαδά.